De meest gestelde vragen aan FitForMe

Over WLS

 1. Waar staat WLS voor?
 2. Welke soorten WLS zijn er?

Over onze producten

 1. Welk WLS product is voor mij geschikt?
 2. Wat is het voordeel van de WLS capsules?
 3. Waarom capsules in plaats van tabletten slikken?
 4. Wat is het verschil tussen de WLS capsules en de WLS kauwvitamines?
 5. Zijn de producten van FitForMe Halal?

Over het gebruik van onze WLS producten

 1. Hoe kan ik de WLS supplementen het beste innemen?
 2. Ik heb moeite met het slikken van pillen, wat kan ik doen?
 3. Ik heb donkere ontlasting sinds ik de WLS multivitamines ontvangt. Hoe komt dit?
 4. Is het nodig om naast mijn WLS multivitamines nog extra calcium supplementen in te nemen
 5. Hoeveel tijd moet ik houden tussen calcium (supplementen/producten) en de WLS multivitamines?
 6. Ik vind het WLS supplement te groot, mag ik hem ook open maken en eventueel vermengen?
 7. Hoe veel tijd moet ik houden tussen calcium (supplementen/producten) en de WLS multivitamines?
 8. Hoe kan ik de Pure Whey Eiwit het beste gebruiken?
 9. Kan ik de WLS supplementen van FitForMe te blijven gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Over het gebruik van WLS producten en uw verzekering

 1. Worden de FitForMe WLS supplementen vergoed door mijn verzekering?

Overig

 1. Hoe kan ik het wachtwoord van mijn FitForMe account wijzigen?
 2. Kan ik de geplande datum van mijn zending wijzigen?
 3. Waar kan ik mijn bestelling laten bezorg

1. Waar staat WLS voor?

WLS staat voor Weight Loss Surgery, oftewel een gewichtsverminderende operatie. Een dergelijke operatie wordt ingezet wanneer alle andere afvalmethodes niet effectief zijn geweest. Na de operatie ondervinden het eet- en leefpatroon een drastische verandering. Er wordt namelijk gezorgd dat u minder kunt eten, waardoor u uiteindelijk gewicht verliest.

2. Welke soorten WLS zijn er?

Er zijn restrictieve operaties en malabsorptieve operaties. Restrictieve operaties hebben een maagverkleinend effect. Onder andere de maagband en gastric sleeve vallen onder deze noemer. De malabsorptieve operaties zorgen ervoor dat minder voedingsstoffen worden opgenomen. Voorbeelden van zo’n operatie zijn de duodenal switch en de biliopancreatische diversie. Daarnaast zijn er ingrepen die beide technieken combineren, zoals de gastric bypass.

3. Welk WLS product is voor mij geschikt?

Heeft u of krijgt u een gastric bypass ? Dan is de WLS Forte  speciaal voor u ontwikkeld. Na de operatie blijft er een kleine maag over en de dunne darm wordt aangepast. Het grootste gedeelte van de maag en de twaalfvingerige darm worden onwerkzaam. Hierdoor bent u onder andere snel verzadigd en eet u minder. Dit betekent dat u ook minder vitamines en mineralen binnenkrijgt. Daarom is het belangrijk om uw voeding aan te vullen met een goede multivitamine.

Heeft u of krijgt u een gastric sleeve? Dan is de WLS Optimum  speciaal voor u ontwikkeld. Doordat de maag kleiner is, heeft u sneller een voldaan gevoel en eet u minder, waardoor u niet meer alle belangrijke stoffen binnenkrijgt. Juist voor u is het belangrijk om dan extra vitamine B12 en ijzer binnen te krijgen. Daarom hebben we deze multivitamine ontwikkeld, met goede hoeveelheden vitamines en mineralen.

Heeft u of krijgt u een duodenal switch of biliopancreatische diversie? Dan is de WLS Maximum  speciaal voor u ontwikkeld. Na deze operaties kunt u minder op een dag eten en zorgt een darmomleiding ervoor dat de voeding minder verteert. Daarom hebben we een speciale multivitamine ontwikkeld, met goede hoeveelheden vitamines en mineralen.

4. Wat is het voordeel van de WLS capsules?

Het voordeel van de WLS capsules is dat één capsule per dag al een optimale aanvulling vormt op uw voeding. Alle vitamines en mineralen die u op een dag nodig heeft, zitten hierin. Als u een maagverkleinende operatie heeft gehad is het van belang dat u een supplement gebruikt welke speciaal voor mensen met dat type operatie is ontwikkelt als aanvulling op uw voeding. Daarnaast is het voordeel van de WLS capsules dat u niet hoeft te kauwen op de capsule en deze door het gladde oppervlak makkelijk is door te slikken met een slokje water of suikervrije limonade.

5. Waarom capsules in plaats van tabletten slikken?

We hebben bewust gekozen voor capsules, omdat capsules sneller uiteen vallen en de vitamines en mineralen zo beter worden opgenomen door uw lichaam. Na een maagverkleinende operatie heeft uw lichaam weinig tijd om voedingsstoffen uit een supplement te halen. De capsule valt binnen 5 tot 10 minuten na inname uiteen, zodat uw maag-darmkanaal alle vitaminen en mineralen goed kan opnemen. Een kauwtablet kauwt u tot poeder of kleine stukjes. Ook dit zorgt ervoor dat de ingrediënten snel kunnen worden opgenomen.

6. Wat is het verschil tussen de WLS capsules en de WLS kauwvitamines?

De WLS capsules en WLS kauwvitamines zijn qua dosering exact hetzelfde. Het grootste verschil is dat naast de WLS kauwvitamines een los sliktablet met ijzer meegeleverd wordt bij uw bestelling. Dit is losgehaald van elkaar omdat het kauwen op ijzer vaak als onprettig wordt ervaren.

7. Zijn de producten van FitForMe Halal?

Ja, bijna al onze producten zijn Halal-gecertificeerd. Wij hebben een internationaal erkende certificering ontvangen. Dit houdt in dat het gehele productieproces en alle materialen die we gebruiken voldoen aan de vereisten. De volgende producten zijn niet Halal: Omega 3, Vezel Complex en Pure Whey Eiwit – Aardbei.

8. Hoe kan ik de WLS supplementen het beste innemen?

U kunt de WLS capsules het beste innemen met een slokje water of suikervrije drank. Het beste moment om de WLS capsules in te nemen is na de lunch, avondmaaltijd of net voor het slapen gaan. De WLS kauwvitamines kunt u gemakkelijk opkauwen. Het Ferro sliktablet kunt u het beste innemen met een slokje water of suikervrije drank. Het beste moment om de WLS capsules in te nemen is na de lunch, avondmaaltijd of net voor het slapen gaan.

9. Ik heb moeite met het slikken van pillen, wat kan ik doen?

Wanneer u de capsule niet goed kunt doorslikken, kunt u deze ook openschuiven. De inhoud kunt u op deze manier toch innemen met bijvoorbeeld een beetje suikervrije appel- of vruchtenmoes. Suiker en suikerrijke voedingsmiddelen kunnen klachten veroorzaken. U kunt daarom beter suikervrije voedingsmiddelen gebruiken bij de inname van de WLS capsule. Of u kiest voor onze kauwvitamines: zo krijgt u eenvoudig extra vitamines en mineralen binnen, als aanvulling op uw voeding, zonder een pil te hoeven doorslikken.

Heeft u hulp nodig of een persoonlijk advies? Bel ons gewoon even op via telefoonnummer: 010 – 22 355 28 of per e-mail: klantenservice@fitforme.nl

Wij verwelkomen u graag!

10. Ik heb donkere ontlasting sinds ik de WLS multivitamines ontvangt. Hoe komt dit?

De kleur van uw ontlasting kan veranderen na het gebruik van de WLS multivitamines. De donkere kleur kan veroorzaakt worden door het hoge ijzergehalte in de multivitamines.

11. Is het nodig om naast mijn WLS multivitamines nog extra calcium supplementen in te nemen

Naast de WLS multivitamines kan het nodig zijn om extra calcium supplementen te gebruiken. Per dag is het advies om 500 mg – 1000 mg extra calcium supplementen te gebruiken naast uw gezonde voeding. Per ziekenhuis wisselt dit advies, wij adviseren u dan ook graag om dit met uw behandelend arts af te stemmen.

12. Hoeveel tijd moet ik houden tussen calcium (supplementen/producten) en de WLS multivitamines?

Houdt minimaal 2 uur tijd tussen de inname van uw WLS multivitamine en een calcium supplement.

13. Ik vind het WLS supplement te groot, mag ik hem ook open maken en eventueel vermengen?

U mag de WLS supplementen altijd open maken en de inhoud vermengen met bijvoorbeeld: een suikervrije vruchtenmoes en/of een geprakt stukje fruit.

14. Mag ik naast de WLS multivitamines nog extra vitaminen innemen?

U mag extra vitamines en mineralen naast de WLS multivitamines innemen. Wees wel kritisch in wat u gaat gebruiken en waarom u iets zou willen gebruiken. Overdosering van vitamines en mineralen is niet de bedoeling. Twijfelt u? Neem gerust contact op met de klantenservice van FitForMe.

Heeft u hulp nodig of een persoonlijk advies? Bel ons gewoon even op via telefoonnummer: 010 – 22 355 28 of per e-mail: klantenservice@fitforme.nl

Wij verwelkomen u graag!

15. Hoe kan ik de Pure Whey Eiwit het beste gebruiken?

Neem één eiwit shake per dag als aanvulling op uw voeding. Overschrijd deze aanbevolen dosis niet. In overleg met uw diëtist kunt u bepalen hoeveel gram u per dag nodig heeft om uw voeding optimaal aan te vullen. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid vlees, vis of zuivel (bijvoorbeeld kaas, melk en yoghurt) die u dagelijks gebruikt.

Bent u benieuwd wat u allemaal kunt maken met de Pure Whey Eiwit? Klik hier >

16. Kan ik de WLS supplementen van FitForMe te blijven gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Ga voor dit antwoord naar de meestgestelde vragen sectie van de website van Vitalis. Zij hebben met onze WLS supplementen een onderzoek gedaan over ‘Suppletie tijdens zwangerschap na bariatrische chirurgie’.

Website Vitalys >

En bij twijfel altijd uw arts raadplegen.

17. Worden de Fit For Me WLS supplementen vergoed door mijn verzekering?

De vitamines en voedingssupplementen van Fit For Me kunnen door uw zorgverzekering worden vergoed. Per verzekering is dit anders geregeld. Met de Z index nummers van onze producten, zoals hieronder aangegeven, kunt u navragen bij uw verzekeraar of uw vitamines en supplementen worden vergoed. Lees hier meer Z index nummers >

ProductAantal stuks in verpakkingSmaakZ index nummer 
WLS Forte45 stuks16103041
WLS Forte90 stuks15611906
WLS Forte180 stuks15611922
WLS Optimum45 stuks16104447
WLS Optimum90 stuks15611949
WLS Optimum180 stuks15611965
WLS Forte Kauw90 stuks16085396
WLS Forte Kauw180 stuks16085418
WLS Optimum Kauw90 stuks16085450
WLS Optimum Kauw180 stuks16085469
Calcium Plus45 stuks16090314
Calcium Plus90 stuks15621685
Calcium Plus180 stuks15621693
Calcium Forte 90 stuksPepermunt               16085191
Calcium Forte180 stuksPepermunt16085205
Calcium Forte90 stuksSinaasappel16085221
Calcium Forte180 stuksSinaasappel16085248
Omega 3 visolie30 stuks15621944
Omega 3 visolie90 stuks15621952
Omega 3 visolie180 stuks15621960
Proteine 1000 gramVanille16103394
Proteine 1000 gramAardbei16149831
Proteine 1000 gramNaturel16149858
Vezeltabletten 45 stuks16110285
Vezeltabletten 90 stuks15622126
Vezeltabletten 180 stuks15622134
Vitamine A45 stuks16085329
Vitamine A90 stuks16085337
Vitamine A 180 stuks16085345
Vitamine B1260 stuks16085353
Vitamine B12 120 stuks16085361
Vitamine B12 180 stuks16085388
Vitamine D90 stuks16112806
Vitamine D180 stuks16112814
WLS Maximum 45 stuks16085426
WLS Maximum90 stuks16085434
WLS Maximum180 stuks16085442
WLS Primo180 stuks16652495
Ferro Forte45 stuks16085264
Ferro Forte90 stuks16085272
Ferro Forte180 stuks16085280
Ferro Optimum45 stuks16085299
Ferro Optimum90 stuks16085302
Ferro Optimum180 stuks16085310
Magensium90 stuks15621812
Magnesium180 stuks15621820

18. Hoe kan ik het wachtwoord van mijn FitForMe account wijzigen?

Om uw wachtwoord te wijzigen klikt u op ‘wachtwoord vergeten’. Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een mail met een link om uw wachtwoord te resetten.

19. Kan ik de geplande datum van mijn zending wijzigen?

Ja, u kunt dit zelf doen in uw Mijn FitForMe-account. U kunt dit doen tot 2 dagen vóór de huidige geplande datum. U kunt een datum kiezen in de nabije toekomst tot 3 maanden na de oorspronkelijke geplande datum. Wilt u uw bestelling met meer dan 3 maanden uitstellen? Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer: 010 – 22 355 28 of per e-mail: klantenservice@fitforme.nl

20. Waar kan ik mijn bestelling laten bezorgen?

Houd er rekening mee dat wanneer u een bestelling plaatst op FitForMe Nederland, de producten alleen kunnen worden verzonden naar adressen in Nederland. Als u wilt dat uw product in een ander land wordt geleverd, kunt u de respectabele FitForMe-website bezoeken. Als FitForMe nog niet beschikbaar is in uw land, stuur dan een e-mail naar office@fitforme.com.